Afslankshakes voor mensen met een druk leven

Een leuke carrière. Veel leuke activiteiten met je gezin. Een druk sociaal leven. En dan zijn er nog zo veel andere dingen die je moet doen, van het schoonhouden van het huis tot en met het doen van de belastingaangifte. Logisch dat het daarom af en toe bij inschiet om tijd te besteden aan het afvallen. Veel mensen die willen afslanken gebruiken daarom afslankshakes. Deze beloven niet alleen dat je snel veel gewicht kunt kwijtraken, de maaltijden zijn ook nog eens in een handomdraai klaar. Op deze manier is het dus mogelijk om af te slanken als het druk is. Tenminste, dat is wat de makers van de shakes je willen doen geloven. Klopt dit echt?

Hoe werken afslankshakes?

Wellicht vraag je je als eerste af hoe het komt dat een afslankshake werkt. Als je een programma met een afslankshake volgt, dan vervang je twee maaltijden per dag door een maaltijdshake op basis van eiwitten. Bij het avondeten eet je een lichte maaltijd, bijvoorbeeld met groente en mager vlees. Bij sommige programma’s mag je daarnaast een aantal lichte tussendoortjes eten.

Waarom zijn afslankshakes effectief?

Ongetwijfeld ken je de verhalen van mensen die flink zijn afgevallen met behulp van afslankshakes. Dit komt omdat de shakediëten gebaseerd zijn op wetenschappelijk bewezen principes. Uit onderzoek is gebleken dat diëten die veel eiwitten bevatten leiden tot gewichtsverlies . Er zijn verschillende theorieën over waarom dit is. Zo kan het zijn dat je je lang verzadigd voelt als je eiwitten hebt gegeten. Een andere theorie is dat je lichaam meer warmte aanmaakt. Het zou ook kunnen zijn dat de eiwitrijke diëten goed werken omdat ze je spiermassa in stand houden.

Een dieet dat hoog is in eiwitten heeft daarnaast geen negatieve bijeffecten op het lichaam. Zelfs als je teveel eiwitten zou eten, dan wordt de energie uit deze eiwitten niet omgezet in vet.

Waar moet je op letten bij het kiezen van afslankshakes?

In principe werken diëten op basis van een afslankshake dus als een zonnetje. Maar hoe kies je nu een shake die echt goed voor je is? Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten.

Het type eiwitten

Niet alle afslankshakes bevatten hetzelfde soort eiwit. Sommige shakes zijn gebaseerd op eiwitten van bijvoorbeeld soja. Dergelijke eiwitten hebben een minder positief effect dan eiwitten uit bijvoorbeeld zuivel, zoals weipoeder. Andere soorten eiwitten hebben een sterker effect op je gevoel van verzadigdheid, zoals L-Caseïne.

Koolhydraten en suikers

Wat!? We hebben het toch over eiwitshakes? Waarom moet ik dan op koolhydraten letten? Helaas is het zo dat veel fabrikanten van afslankshakes alleen maar geïnteresseerd zijn in het verdienen van geld. Veel afslankshakes, ook van grote merken, bevatten koolhydraten en soms zelfs gewoon pure suiker als opvulmiddel. Deze shakes kun je beter vermijden, want er zijn goede alternatieven.

Extra ingrediënten

Als je twee van je maaltijden vervangt door afslankshakes, dan is de kans aanwezig dat je wat te weinig binnen krijgt van bepaalde voedingsstoffen. Sommige afslankshakes hebben hierin voorzien door extra ingrediënten toe te voegen. Kies een afslankshake die dit ook doet, omdat je anders heel veel extra geld kwijt bent aan supplementen. Daarnaast is het van belang dat je tijdens het avondeten goed groente eet, om op die manier ook veel voedingsstoffen binnen te krijgen.

Afslankshakes voor mensen met een druk leven

Afslankshakes zijn prima geschikt voor mensen met een druk leven die willen afvallen. De maaltijdshakes werken op basis van wetenschappelijk bewezen principes en zorgen er zo voor dat je snel kunt afvallen. De shakes zijn snel klaar, waardoor je waarschijnlijk nog minder tijd kwijt bent aan het klaarmaken van je ontbijt en je lunch. Let er echter wel op dat je een goede afslankshake uitkiest, want niet alle shakes zijn gelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.