Afvallen met chocolade, is dat echt mogelijk?

Het is goed mogelijk dat je wel eens hebt gehoord of gelezen dat cacao goede stoffen bevat en dat is ook zo.

Cacao bevat wel ruim 300 goede stoffen, kijk hier welke dat zijn.

Bevat chocolade nog wel de goede stoffen uit cacao?

Cacao is dus van nature heel gezond. Dat weet bijna iedereen nu wel, maar dat wil nog niet automatisch zeggen dat iedereen cacao ook even lekker vindt.

Cacao is van nature namelijk behoorlijk bitter. Om die bittere smaak er uit te halen, wordt cacao voor reguliere chocolades gealkaliseerd*.
Daarnaast wordt cacao op hoge temperaturen verhit, tot wel 150 graden. Dit verhittingsproces wordt fermentatie genoemd.

* Alkalisatie van cacao is, kort door de bocht, een scheikundig proces wat de geur en smaak van chocolade beïnvloed. Bij alkalisatie worden de zure stoffen geneutraliseerd door basische stoffen toe te voegen. (plaatsen als citaat)

Doordat de cacao voor gewone chocolade de bewerkingen ondergaat, alkalisatie en fermentatie dus, gaan bijna al die goede stoffen verloren.

Vitamines, mineralen en antioxidanten zijn namelijk niet bestand tegen deze processen. Ook ontstaan door verhitting (de fermentatie) op hoge temperaturen ongezonde vetten, zoals transvetten, die niet goed zijn voor je gezondheid.

Maar cacao kan ook worden koudgeperst

De producent van Gezonde Chocolade heeft een productiemethode ontwikkeld waarbij de cacao slechts wordt koudgeperst en verder niets.

Het wordt daarbij niet warmer dan 38 graden in tegenstelling tot de reguliere 150 graden bij fermentatie.

Daardoor blijven bijna alle antioxidanten, vitamines en mineralen bewaard.

Gezonde Chocolade wordt alleen gezoet door bessen (açai – en blauwe bessen) en ongeraffineerde ruwe rietsuiker. Verder worden er geen conserveermiddelen toegevoegd en is Gezonde Chocolade gluten – en lactosevrij en 100% fair trade.

Gezonde Chocolade bevordert gewichtsverlies en stimuleert de vetverbranding

Gezonde Chocolade bevat 3 onderdelen waardoor jij gewicht verliest!

  1. Door de hoge hoeveelheid antioxidanten
  2. Doordat Gezonde Chocolade je bloedsuikerspiegel stabiliseert, door de lage glychemische index en de chroom die in cacao voorkomt, waardoor je hongergevoel en suikerbehoefte afneemt
  3. Je mentaal stabiel(er) wordt door theobromine en tryptofaan

Al deze drie onderdelen worden hieronder nader toegelicht.

# 1 De aanwezige antioxidanten in Gezonde Chocolade

Gezonde Chocolade is zeer rijk aan antioxidanten.

Maar wat voor effecten hebben antioxidanten op jouw gewicht?

Antioxidanten helpen je bij het beschermen van je lichaam tegen ongezonde stofwisselingsreacties. Met een gezond lichaam is het nu eenmaal makkelijker afvallen.

Ook zijn de antioxidanten erg belangrijk voor de verbranding van vetten, verbeteren ze je spijsvertering en stofwisseling.

Antioxidanten beschermen je lever tegen giftige stoffen. De hoeveelheid giftige stoffen in je bloed wordt namelijk hoger als je meer vet aan het verbranden bent, oftewel gewicht verliest.

# 2 Stabilisering van je bloedsuikerspiegel

Lage Glychemische index (GI)

De glychemische index van Gezonde Chocolade is zeer laag, slechts 7, omdat ze wordt gezoet met açai – en blauwe bessen en ongeraffineerde ruwe rietsuiker.

Door deze lage glychemische index kan Gezonde Chocolade ook gerust door diabetici worden gegeten.

Deze lage GI zorgt er voor dat je bloedsuikerspiegel snel stabiliseert, waardoor je hongergevoel afneemt en je behoefte aan suiker drastisch vermindert.

Chroom

We hebben dagelijks een kleine hoeveelheid chroom nodig hebben om onze bloedsuikerspiegel te kunnen reguleren.

Wanneer we niet genoeg chroom binnenkrijgen raakt onze bloedsuikerspiegel uit balans en daardoor wordt de insulineafgifte verstoord.

Een verstoorde insulineafgifte kan leiden tot toename in gewicht, een verminderde gevoeligheid voor insuline en een verhoogde insulineresistentie, dat uiteindelijk zelfs kan leiden tot diabetes type 2.

# 3 Je wordt mentaal stabieler

In cacao komen ook de stoffen theobromine en tryptofaan voor.

Theobromine heeft een stimulerend en opwekkend effect.

Tryptofaan staat bekend om zijn positieve effecten op stemming en depressieve gevoelens.

Naast de effecten op de stemming heeft tryptofaan ook invloed op de slaap, werkt het kalmerend en heeft het een positieve invloed op de opbouw van spieren waardoor het ook bij bodybuilders een favoriete stof is.

Hoe verlies je gewicht met Gezonde Chocolade?

Eet 20 – 30 minuten voor elke maaltijd (ontbijt, lunch en avondeten) 1 stukje Gezonde Chocolade. Eet verder normaal!

Uit het voorgaande kunnen we de volgende conclusies trekken:

  • Je bloedsuikerspiegel stabiliseert snel waardoor je minder honger hebt en automatisch minder eet.
  • De antioxidanten ondersteunen je vetverbranding en verbeteren je spijsvertering en stofwisseling.
  • Door theobromine en tryptofaan kom je beter in je vel te zitten, waardoor je mentaal stabiel(er) wordt. Je behoefte aan (vr)eetbuien zullen verminderen of (zelfs) helemaal verdwijnen.
  • Bij het dagelijks eten van 3 stukjes Gezonde Chocolade treedt er een vicieuze cirkel op waardoor jij blijvend gewicht verliest.

Bestel je Gezonde Chocolade in de webshop

Er zijn 4 smaken:

  1. Power Squares: het basisproduct
  2. Omega Squares: verrijkt met sinaasappelsnippers en lijnzaad
  3. XoBiotic Squares: verrijkt met probiotica
  4. Nuggets: met exotische smaak

In de webshop vindt je de smaken terug in het menu aan de linkerkant. Je kan bestellen per:

  • 7 dagen
  • 14 dagen
  • 21 dagen
  • 1 maand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *