Afvallen met maaltijdvervangers

Waarschijnlijk heb je het weleens in de schappen bij de drogist of de supermarkt zien staan, of ben je er op het internet via een advertentie mee geconfronteerd: Shakes, die dienen ter vervanging van een volledige maaltijd, waarmee je binnen ‘no time’ veel gewicht kunt verliezen. De vraag is, klopt dit wel? En waar moet je bij een shake-dieet of het gebruik van maaltijdvervangers op letten, zodat je je doelen bereikt en je gezondheid er niet onder lijdt?

Waar moet ik op letten bij het gebruik van maaltijd vervangende shakes?

Een kort antwoord op de vraag of het mogelijk is om met maaltijd vervangende shakes af te vallen, is simpelweg ja. Het is echter wel zo dat je hier op een bepaalde manier mee om zal moeten gaan, om het maximale eruit te halen en je doelen te bereiken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je goed let op de inhoud van de shake en de hoeveelheid proteïnes.

Tip: GRATIS en geheel vrijblijvend online afvallen coach van Be-Slank

Zorg ervoor dat het aantal proteïne in je shake altijd gelijk of hoger ligt aan het aantal koolhydraten wat je anders ook zou eten, hiermee voorkom je honger en het voorkomt ook dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en niet ineens omlaag schiet bij het gebruik van shakes. In het geval dat je de balans bij moet stellen en meer proteïne nodig hebt, kun je altijd ongezouten en het liefst rauwe noten of een gekookt ei eten naast je shake. In geval van een shake met minder dan 10 gram koolhydraten kun je om een meer vullend gevoel te creëren altijd extra fruit toevoegen.

Voordelen van het gebruik van maaltijdvervangers

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een maaltijd vervangende shake. De shakes zijn zeer makkelijk te bereiden en het kost minder tijd dan het bereidden van een volledige maaltijd.

Lees hier meer afvallen met shakes ervaringen

Je kunt op een dagelijkse basis zelf kiezen welke maaltijd je overslaat. Veel mensen vinden het lastig om een lunch met voldoende proteïnes te vinden, een shake biedt hierbij uitkomst. Een ander voordeel van het gebruiken van maaltijd vervangende shakes, is dat je ze niet in een keer hoeft op te drinken en je ze op ieder gewenst moment kunt nuttigen. Zo is het bijvoorbeeld ideaal om een halve shake te gebruiken tussen lunch en avondeten, om het hongergevoel tegen te gaan en hiermee te voorkomen dat je gaat snacken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.