Behoud vitamines met koeling

Vriescellen kopen

Veel mensen vragen zich af hoe het nou precies zit met producten die in de koeling bewaard worden. Wat is het effect en wat voor gevolgen heeft dit voor de belangrijke voedingsstoffen die deze producten bevatten? Veel producten bevatten goede voedingsstoffen zoals: vezels, vitaminen en mineralen. Het komt helaas voor dat producten zoals groenten deze voedingsstoffen verliezen. Is het nu daadwerkelijk zo dat bijvoorbeeld bij ingevroren groenten de voedingsstoffen afnemen en zijn verse groenten dan een betere optie?

Vers of ingevroren?

Groenten bevatten veel vitaminen en dus zullen we doorgaan op deze productsoort. Groenten verliezen al snel na het oogsten hun smaak en structuur. Voor verse groenten is het dan ook zaak om deze maximaal twee tot vijf dagen te bewaren. Voorgesneden groenten moeten nog sneller genuttigd worden om hun voedingsstoffen te behouden. Groenten kunnen ook in de koelcel gelegd worden en dus ingevroren worden. Deze diepvriesgroenten kunnen lang bewaard worden en het vitaminebehoud is ook hetzelfde als bij verse groenten. Wel is het zo dat de smaak, kleur en de structuur af kan nemen door het invriezen.

Met het gebruiken van een koelcel is er dus niks aan de hand wat betreft de voedingsstoffen. Door de snelle bereiding en de conservering van de groenten kan je dus gerust groenten eten, die hetzelfde aantal voedingsstoffen bevatten als de verse groenten in de supermarkt. Je kan dus gerust diepvriesgroenten kopen en deze in de vriescel plaatsen, zo kan je gemakkelijk groenten eten en hoef je niet te letten of je het wel op tijd eet voor het optimale vitaminebehoud. Groenten uit blik of pot bevatten wel degelijk minder voedingsstoffen. Deze hoeven echter wel minder lang gekookt te worden, waardoor het uiteindelijk weinig verschil maakt in voedingsstoffen. Door het koken gaan bepaalde voedingsstoffen verloren. Echter is het wel zo dat groenten uit blik toegevoegde suikers en zout bevatten, waardoor het toch een minder gezonde optie is. Groenten in de koelcel is dus een uitermate geschikte optie, als je zelf niet in staat bent om elke dag verse groenten te bereiden en te kopen. Zo kan je toch gemakkelijk en snel de groentes eten en dus de nodige vitamines binnen krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.