Ben ik intolerant voor bepaalde voeding?

Voor de meeste mensen is het super moeilijk om mooi en gezond slank te worden. Voor mensen die intolerant zijn voor bepaalde voeding is het misschien nog moeilijker. Deze mensen kunnen namelijk niet eens zo maar gezonde voeding eten zonder dat er een vervelend effect optreed. Zo zijn er ook mensen die allergisch zijn voor sla en kool bijvoorbeeld., dan wordt het eten van een salade al heel moeilijk. In dit artikel gaan we echter in op twee hele andere intoleranties. Lactose intolerantie is vrij bekend, dit hebben mensen die niet tegen melk-gerelateerde producten kunnen. Ook zijn er mensen die histamine vrij moeten eten omdat ze intolerant zijn voor deze stoffen. Lees verder en ontdek dat het nog veel moeilijker is om af te vallen als je intolerant bent voor bepaalde voeding.

Wat is lactose intolerantie

Mensen die intolerant zijn voor lactose kunnen niet tegen melk. Het houdt echter niet op met melk, deze mensen kunnen bijvoorbeeld ook geen kaas eten. Andere etenswaren die taboe zijn, zijn bijvoorbeeld melkchocolade en andere drankvarianten waarbij melk gebruikt wordt, ook veel toetjes en yoghurt mag je niet meer eten als je lactose intolerant bent.

Kinderen en lactose intolerantie

Lactose intolerantie wordt vaak al op een jonge leeftijd ontdekt. Kinderen die last krijgen van allergische reacties bij het eten en drinken van melk gerelateerde producten worden vaak doorverwezen naar een specialist. Deze specialist kan aan de hand van ontlasting en andere onderzoeken uitwijzen of je intolerant bent voor bepaalde voeding.

Ook histamine vrij?

Als je toch allergische reacties krijgt bij het eten van bepaalde voeding dan kan het ook zijn dat je histamine intolerant bent. Histamine is een chemische stof die effect kan hebben op je zenuwstelsel. Als je wel producten met histamine eet of drinkt dan kan je last krijgen van allergische reacties op het zenuwstelsel zoals overmatig hoesten bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.