E-nummers of Paleo?

Oké, niemand staat te springen om aan een dieet te beginnen. Als we allemaal zouden kunnen afvallen en gezond zouden kunnen zijn door veel pizza te eten, dan zou vast niemand daar bezwaar tegen hebben 😉 De weg van de minste weerstand is immers vaak de gemakkelijkste.

Maar helaas werkt het zo niet en dus zijn diëten vaak wel degelijk nodig. Misschien staat een dieet je tegen en eet je liever gebak dan een handvol noten of een bak fruit. Maar besef je wel wat je binnenkrijgt? Bewerkte voeding zit vol ongezonde en toegevoegde stoffen, zoals E-nummers.

Voeding wordt door middel van deze E-nummers en smaak- en geurstoffen net zolang bewerkt totdat het op echt voedsel lijkt. Let op, lijkt! Want de echte, pure smaak zoals deze door de natuur wordt gemaakt kom je meestal niet tegen.

Paleo wil ervoor zorgen dat je juist die ongezonde voeding laat staan en je gaat richten op alles wat moeder natuur voor ons geregeld heeft. Dus kom op, die natuur in! Nee, niet om bessen of bladeren te plukken, dat hoeft nou ook weer niet. Maar wel om lekker in beweging te zijn en je te realiseren dat de natuur ons alles biedt wat we nodig hebbenJ

Hoe moet ik dan eten als een oermens?

Gezondheidsfreak als ik ben, was ik razend benieuwd wat Paleo voor mij kan betekenen. Toegegeven, ik ben nogal een zoetekauw en dus was ik bang dat ik van de suiker moest afkicken. Maar Paleo bevat genoeg vervangende mogelijkheden. Zo wisselde ik mijn dagelijkse stukje chocolade af door aardbeien of blauwe bessen. Net zo zoet en veel gezonder

Eten als een oermens is ook eigenlijk niet zo moeilijk als het lijkt. Paleo werkt volgens een hele simpele regel: laat voedsel dat bewerkt is zoveel mogelijk staan en vervang dit door écht, vers en puur voedsel. In de praktijk betekent dit dat je bij Paleo veel groente, fruit, noten, zaden en vlees eet.

Snoepautomaat? Nee bedankt!

Brood bevat tarwe en gluten en deze verstoren vaak de spijsvertering van de mens, met vervelende lichamelijke klachten tot gevolg. Dit geldt ook voor zuivel en daarom is dit geen onderdeel van het Paleo dieet.

Bang dat je eten op de Paleo manier eenzijdig of saai gaat vinden? Don’t worry, er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel heerlijke recepten dat het je zal gaan duizelen! En ik spreek uit eigen ervaring. Met verse groente en fruit, knapperige noten en heerlijk vlees kun je ontzettend veel kanten uit. En die snoepautomaat op het werk, joh, die loop je straks met opgeheven hoofd voorbij!

Leave a Reply

Your email address will not be published.