Een koolhydraatarm dieet proberen om af te vallen?

Bij een koolhydraatarm dieet wordt de inname van voedingsmiddelen met koolhydraten beperkt. Dit zijn producten zoals brood, ontbijtgranen, fruit, pasta maar ook zuivelproducten en producten met suikers. Doordat er minder koolhydraten worden gegeten bij een koolhydraatarm dieet wordt er meer vetten en eiwitten gegeten. Niet alle koolhydraatarme diëten zijn hetzelfde. Er zijn verschillen in welke voedingsmiddelen toegestaan zijn en welke niet. De ene maakt bijvoorbeeld weinig onderscheid in het soort vet terwijl de ander dat wel doet. Het is bij de één vereist om helemaal geen koolhydraten te eten terwijl de ander een kleine beetje koolhydraten toelaat.

Het voordeel van een koolhydraat arm dieet is dat het lichaam overgaat op het verbranden van vetten. Dit wordt ketose genoemd. Veel mensen vinden het moeilijk om een koolhydraatarm dieet lang te volgen. Dit komt met name doordat de voedselkeuze erg beperkt is. Het lichaam is ook niet gewend om geen koolhydraten toegediend te krijgen. Er treden bijwerkingen op doordat het lichaam dit niet gewend is waardoor het afvallen zwaarder wordt. Veel mensen keren vervolgens weer terug naar de oude eetgewoonten.

Wat zijn de nadelen van een koolhydraatarm dieet?
Het nadeel van een koolhydraatarm dieet is dat je veel producten niet meer mag eten. Er zijn veel producten die koolhydraten bevatten. Daar zitten ook veel gezonde producten tussen met belangrijke nutriënten die het lichaam nodig heeft. Bepaalde soorten groenten en fruit zijn daar voorbeelden van. De koolhydraten uit deze producten zijn nodig voor de volgende redenen:

  • Het lichaam heeft koolhydraten nodig voor energie
  • De hersenfunctie is afhankelijk van koolhydraten
  • Er kunnen tekorten aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan
  • Koolhydraten bevatten veel vezels die belangrijk zijn voor het lichaam

Wanneer u juist op zoek bent naar het versterken van uw buikspieren, neem dan eens een kijkje bij de beste buikspieroefeningen.

Bron

Leave a Reply

Your email address will not be published.