Gezond Afvallen of Trainen met Shakes

Als je wat gewicht wilt verliezen, wat aan wilt komen of juist een prima figuur hebt maar gewoon wat gezonder wilt eten dan loop je er misschien tegenaan dat je een druk leven hebt en onvoldoende tijd hebt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Je gaat van het één naar het ander en komt dus vaker dan je wilt uit op even snel een broodje en wat fastfood naar binnen werken. Vele bedrijven, waaronder Jimmy Joy, willen je graag van wat makkelijke en handzame alternatieven voorzien in de vorm van shakes. Maar wat is nou precies het voordeel van die shakes en andere maaltijdvervangers? Dat is waar we je hier wat meer over willen vertellen.

Wat Is een Maaltijdshake?

Een maaltijd shake is eigenlijk een compacte, vloeibare maaltijd. Het is een shake en is dus weg te werken als een drankje maar bevat toch alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Er zijn zelfs verschillende soorten shakes waar je uit kunt kiezen.

Verschillende Soorten Shakes

Er zijn vele soorten verschillende shakes op de markt. Zo zijn er shakes die sporter kunnen gebruiken. Dit zijn de zogenoemde sportshakes. Deze bevatten veel vitaminen, mineralen, proteïne en koolhydraten. Deze shakes hebben je om een zware of lange training net iets langer vol te houden. Daarnaast zijn er ook nog zogenoemde dieetshakes. Die zijn er in vele soorten en maten. het is maar net op wat voor manier je af wilt vallen. Er zijn eiwitshakes, shakes met veel of juist weinig koolhydraten, vitamineshakes enzovoort. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een shake voor.

De Voordelen van Maaltijdshakes

Maaltijdshakes hebben als voordeel dat ze makkelijk klaar te maken zijn door middel van een shaker en dat je ze ook nog eens gemakkelijk mee kunt nemen. Het is dus een ideale maaltijd voor onderweg als je op een drukke dag weinig tijd hebt om te koken of zelfs maar even rustig te gaan zitten om te eten. Je drinkt ze zo weg, sneller dan normaal voedsel, en toch zit er alles in wat je nodig hebt.

Dingen Om Op Te Letten

Een shake lijkt een hele makkelijke manier om af te vallen en is dat soms ook. Maar je moet uitkijken dat je niet net zo hard weer terugvalt. Veel mensen volgen een tijdje heel intensief één bepaald dieet en wijken daar helemaal niet vanaf. Zodra ze het gewenste gewicht hebben bereikt vallen ze echter weer terug in hun oude eetpatroon. Dan komen de kilo´s die ze hebben verloren er net zo hard weer aan. Beter is het om je eetpatroon structureel te veranderen op een manier die je ook prettig vind. Een crashdieet houdt niemand vol. Wat gezonde veranderingen aanbrengen in je eetpatroon lukt iedereen met een beetje wil wel. Natuurlijk kun je af en toe een maaltijd vervangen door een shake. Dit kan gezond en handig zijn. Maar sla er niet in door en houdt de lichaamsbeweging die je jezelf aangewend bent vol! En vergeet ook niet dat je ook wel eens mag genieten en het helemaal geen ramp is eens een keertje te zondigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.