Gezond leven begint met een goede nachtrust

Een gezonde levensstijl is soms makkelijker dan je denkt. Zo veel mogelijk gezond eten en voldoende sporten, toch? Fout. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het ook belangrijk om voldoende en vooral een goede nachtrust te krijgen. Tijdens het slapen herstelt jouw lichaam zichzelf van allen inspanningen van de dag ervoor. Krijg je niet genoeg slaap, dan kan dat op de lange termijn grote gevolgen hebben.

Jouw slaapritme heeft invloed op jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Slaap jij dus minder dan je eigenlijk zou moeten slapen, dan zullen jouw mentale en lichamelijke prestaties dus ook minder worden. Uiteindelijk kan dit zelfs zo erg worden dat je in een neerwaartse spiraal belandt met het risico op psychische stoornissen, zoals depressie of angststoornissen.

Hoe zorg ik voor een goede nachtrust?

Een goede nachtrust bestaat uit verschillende “ingrediënten”. Zo hangt het uiteraard af van je fysieke en mentale inspanningen van de dag ervoor, wat je die dag hebt gegeten en gedronken en hoe je de nachten daarvoor geslapen hebt. Toch is er één factor die veel mensen vaak ongemerkt over het hoofd zien: een goed bed.

Een goede nachtrust is namelijk niet mogelijk zonder een goed bed en, nog belangrijker, een comfortabel en goed matras. Als jij op een slecht matras ligt val je vaak niet lekker in slaap en word je meerdere keren per nacht wakker vanwege een slechte slaappositie en slechte ventilatie.

Welk matras zorgt voor optimale nachtrust?

Welk matras jou de optimale nachtrust geeft is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw eisen en wensen. Daarbij is het ook verstandig om rekening te houden met jouw lichaam en wat er geadviseerd wordt bij jouw slaaphouding. Daarom is het ook altijd handig om contact op te nemen met een deskundige verkoper om het perfecte matras voor een goede nachtrust te vinden.

De Enkhuizer Bedstede is al jaren de specialist op het gebied van slaapcomfort en een goede nachtrust. Wil jij graag goed advies over het juiste matras voor jou? Neem dan contact op en laat je informeren over de mogelijkheden die jij hebt om jouw slaapritme optimaal te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.