Minder Nederlands tennissucces

We zien steeds minder Nederlands tennissucces terug op de tennisbaan en op de televisie. Er loopt momenteel en de afgelopen paas jaar geen Richard Kraijcek, Tom Okker, Sjeng Schalken, Brenda Schultz of Betty Stove rond op de tennisbanen. Dit is wel opmerkelijk te noemen aangezien we jarenlang top spelers hebben gehad die mee deden om de grootste prijzen in de tenniswereld. Toch hebben we nog wel een topper of zelfs twee rondlopen met een tennisrackets,  maar zeker niet meer zo veel als een aantal jaar geleden.

Toch hebben we nog wel een a twee toppers rondlopen op de banen, dat zijn Kiki Bertens en Robin Haase. Kiki Bertens is dit jaar aan een opmars bezig op de wereldranglijst, momenteel staat ze op de 11e plek en dat gaat dit jaar nog hoger worden. Kiki Bertens won dit jaar ook al drie WTA titels en behoort tot de echte top van de wereld. Ze heeft als doel nog eens een Grand Slam titel te winnen, dat moet dat gebeuren op het gravel van Rolland Garros of het hardcourt van de US Open of Australian Open. Ook Robin Haase is een goede tennisspeler, de beste van Nederland momenteel. Op de ranglijst is hij terug te vinden op plaats 48, Robin Haase won tot nu toe 2 ATP titels en heeft moeite zich echt bij de wereld top de vestigen.

Vroeger hadden we als Nederland zijnde natuurlijk veel meer wereldtoppers dan dat we dat nu hebben. Ook zien we het aantal mensen dat tennist in Nederland de afgelopen jaren daalt en de sport in Nederland ook minder populair wordt. Om weer meerdere wereldtoppers te krijgen in Nederland moeten er weer meer tennisrackets verkocht gaan worden. Als er meer tennissers en tennisster komen zal het niveau stijgen en hebben we meer kans op meerdere wereldtoppers, zoals we dat vroeger hadden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.