Natuurlijk gezonde witte tanden

Veel mensen zijn helaas nog niet tevreden over de kleur van hun tanden. Zij zouden het graag anders willen zien en willen het liefst ook over die parelwitte glimlach beschikken. Er zijn gelukkig een aantal manieren om dit te bereiken, maar dit is voor de ene persoon soms lastiger te bereiken dan de ander. Manieren die voor een wittere glimlach zorgen worden behandeld en de optie om zelf aan tanden bleken te doen is ook steeds aantrekkelijker.

Wat kan je er aan doen

Een witte lach begint bij het goed onderhouden van je gebit. Een belangrijk aspect is hierbij ook het tandenpoetsen. Veel mensen weten wel dat je 2 x per dag je tanden moet poetsen, maar wat minder mensen weten, is dat je beter niet direct na het eten je tanden kan poetsen. Voedsel bevat een zuurgraad en dit zorgt voor een zachter tandglazuur. Het tandglazuur is de beschermlaag van je tanden. Direct na het eten je tanden poetsen zorgt ervoor dat je een deel van deze natuurlijke laag wegpoetst. Daarnaast is een elektrische tandenborstel beter dan de normale tandenborstel. Het gebruik van tandenstokers en flosdraad is ook aan te raden, zelfs na het dagelijks poetsen blijven er alsnog etensresten achter tussen de tanden. Vermijdt daarnaast ook voedsel en dranken wat de kleur van je gebit aantast. Wijn, koffie en roken bevorderen je witte glimlach zeker niet. Daarnaast zijn suikers ook niet goed voor je tandglazuur.

Een andere manier om wittere tanden te creƫren is het tanden bleken. Dit kan nu bij een specialist, maar je kan nu ook thuis tanden bleken door bijvoorbeeld een bleekpen of speciale bleek strips. Dit tanden bleken kan al in een week of 2 resulteren in zichtbaar wittere tanden. Bovendien is dit ook erg makkelijk en is het vriendelijk voor het glazuur en kan u geen schade oplopen aan uw gebit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.