Paleo Recepten

Het Paleo dieet gaat ervan uit dat we moeten leren eten zoals onze voorouders dat deden. Maar ja, het is niet zo dat zij de beschikking hadden over kookboeken. Men at gewoon wat men kon vinden. Echte Paleo recepten zijn dan ook uiteraard een uitvinding van onze tijd, maar wel één die ons enorm kan helpen in ons proces van gezonder gaan eten!

De Paleo manier van eten betekent dat we zoveel mogelijk gebruik maken van vers groente en fruit, vlees en noten en zaden. Oftewel alles wat in de natuur te vinden is. Zit het in een potje en is het 5 jaar houdbaar? Dan is het geen Paleo! Ik was erg benieuwd naar Paleo recepten, want als je producten als brood, pasta, rijst en zuivel niet mag gebruiken, ben je dan niet heel beperkt in de mogelijkheden in de keuken?

Het tegendeel bleek waar! Paleo recepten zijn enorm veelzijdig en juist erg lekker. Want laten we eerlijk zijn, we willen niet alleen gezond eten, we willen ook een feestje voor onze smaakpapillen J En dat is met Paleo recepten zeker mogelijk. Ook toetjesfreaks zitten goed bij Paleo. Je zult zien dat met Paleo écht van alles mogelijk is!

Aan de slag met Paleo recepten!

Goed, je hebt vers vlees en groente in huis gehaald, je hebt je schort voor gedaan en staat in de keuken. En hoe nu verder? Als beginner is het misschien even lastig om te weten wat je wel en niet mag eten en hoe je lekkere maaltijden kunt klaarmaken op de Paleo manier. Don’t worry, je hebt het snel genoeg onder de knie!

Inmiddels zijn er speciale kookboeken die vol staan met heerlijke Paleo recepten. Deze boeken bieden mogelijkheden voor ontbijt, lunch en avondeten en schotelen je zelfs heerlijke toetjes voor. Anders dan bij andere kookboeken zijn de Paleo recepten niet zozeer gericht op calorieën, maar op voedingswaarde. Ze bevatten namelijk ingrediënten die de vetverbranding maximaal stimuleren.

Keuken in, keuken uit!

Ken je dat gevoel, dat je na een lange werkdag naar huis gaat en eigenlijk alleen nog maar zin hebt om op de bank neer te ploffen en een pizza te bestellen? In onze samenleving zijn we altijd druk en onderweg en blijft er weinig tijd over om te koken.

Ook ik kan vaak de energie niet meer vinden om te koken. En dan haal ik, ondanks mijn goede voornemens, toch maar weer een patatje bij de snackbar op de hoek, waarna ik me later op de avond schuldig voel. Schuldig! Dat is toch niet hoe je je zou moeten voelen na het eten?

Hoewel het Paleo dieet zich richt op de oermens, is het gelukkig wel zo praktisch dat het rekening houdt met onze drukke samenleving. En dus zijn alle Paleo recepten snel en gemakkelijk klaar te maken! Oftewel, je hebt geen excuus meer om niet een voedzame en lekkere maaltijd te koken na je werk J

Leave a Reply

Your email address will not be published.