Redenen voor het inschakelen van een diëtist

Bij het woord “diëtist” denken de meeste mensen meteen aan afvallen. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom een bezoekje aan de diëtist de moeite waard kan zijn. Een diëtist luistert heel goed naar je problemen en probeert hier een passende oplossing voor te zoeken. Veel mensen denken dat een diëtist je alleen maar voorschrijft wat je wel en niet mag eten, maar dat is niet het geval. Een diëtist gaat namelijk samen met jou op zoek naar een gezond eetpatroon. Ook komt er aan bod hoe je dit in de praktijk gaat brengen. Na enige tijd kom je terug om te bespreken wat er goed en wat er minder goed ging. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij een diëtist in Breda. Ben je benieuwd met welke redenen je allemaal naar een diëtist kunt gaan? In deze blog zetten we een aantal redenen voor je op een rijtje.

Overgewicht

Natuurlijk kun je met overgewicht terecht bij een diëtist. Het is heel begrijpelijk dat je wat kilo’s wil kwijtraken en een diëtist kan je helpen bij het vinden van een goede manier. Er zijn veel diëten die niet gezond zijn voor je en die maar tijdelijk helpen. En je wil natuurlijk niet dat je binnen de kortste keren weer terug op je oude gewicht bent!

Ondergewicht

Een diëtist kan je ook helpen bij ondergewicht. Bij ondergewicht weeg je te weinig voor je lengte. Ondergewicht ontstaat als je meer energie verbruikt dan dat je binnenkrijgt. Dit kan bijvoorbeeld komen door een verminderde eetlust, door moeite met slikken, of door een pijnlijke mond. Ben je ziek geweest? Dan vraagt je lichaam om meer voeding, maar het is vaak lastig om goed te eten. Ondergewicht kan zorgen voor vermoeidheid of voor een slechte weerstand. Daarom is het verstandig om hier eens naar te kijken samen met een diëtist.

Gezondheidsproblemen

Er zijn een heleboel gezondheidsproblemen waarbij een diëtist je kan helpen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan diabetes, cholesterolproblemen, hart- en vaatziekten, nierziekten, maag- of darmklachten, eetstoornissen en voedselallergieën. Voor elk probleem kan weer een ander voedingspatroon helpen, en een diëtist is hiervan op de hoogte.

Zwangerschap

Zowel als je zwanger wil worden, zwanger bent of zwanger bent geweest, kan een diëtist je helpen bij een gezond eetpatroon. Tijdens je zwangerschap verandert er heel veel in je lichaam. Niet alleen jij, maar ook je kindje heeft voldoende voedingsstoffen nodig. En daar wil je natuurlijk goed voor zorgen!

Jonge mensen die uit huis gaan

Ook jonge mensen die net uit huis gaan, kunnen de hulp van een diëtist soms goed gebruiken. Je bent altijd gewend dat er netjes voor je wordt gekookt, en opeens moet je het zelf gaan doen. Een diëtist kan je helpen bij het maken van een gezond gerecht voor elke dag. Of als je weet dat je eetgewoonten niet heel goed zijn, maar als je ook niet weet hoe je deze moet veranderen is een diëtist heel handig. Een diëtist kan je namelijk helpen bij een gezond eetpatroon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.