Walnoten kopen

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen walnoten kopen is dat ze zo gezond zijn. Noten bevatten veel gezonde voedingsstoffen en passen prima in een gezond dieet. Wat betreft gezonde voedingsstoffen spant de walnoot de kroon. Ze zijn een goede bron voor omega-3 vetzuren en bevatten vitamines en mineralen die werken als krachtige antioxidanten.

Gezonde vetten

Net als veel andere noten bevatten ook walnoten veel vet waardoor mensen die willen afvallen deze gezondheidsbommetjes laten liggen. Jammer, want de gezondheidsvoordelen van de walnoot wegen zwaar op tegen de nadelen (als die er al zijn). De vetten in walnoten zijn gezonde vetten en je wordt er dus niet snel dik van. Sterker nog, de vetten dragen bij aan een gezond lichaam. Ze zorgen ervoor dat de hoeveelheid cholesterol in het bloed lager wordt en daarmee verminderen ze ok het risico op hart- en vaatziekten.

Voedingsstoffen gaan verloren

Om noten langer houdbaar te maken en schimmel tegen te gaan worden noten vaak op allerlei manieren voorbehandeld. Ze worden gepeld, gedroogd, gebrand, geroosterd of geschaafd. Natuurlijk gaan bij deze bewerkingen voedingsstoffen verloren. Veel noten die in de supermarkt verkocht worden bovendien geroosterd of gebrand op hoge temperaturen. Hierdoor veranderen meervoudig onverzadigde vetzuren in verzadigde vetzuren.

Walnoten kopen bij de speciaalzaak

Wie volop wil profiteren van een handje gezonde walnoten doet er daarom verstandig aan om zijn walnoten te kopen bij een notenspeciaalzaak zoals De Notenshop, waar vakmensen werken met verstand van het product dat zij verkopen. Speciaalzaken verkopen over het algemeen verse producten die niet wekenlang in het schap liggen. Bovendien kan je er terecht voor advies over het kopen van walnoten en de vele andere noten die voedingswinkels verkopen. De prijs zal wellicht hoger liggen dan in de supermarkt maar daarvoor in de plaats krijge je wel een vers product. Zo puur mogelijk en zonder toevoeging van allerlei additieven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.