Wat moet je weten over crossfit?

Crossfit is tegenwoordig booming. Het beoefenaars van deze nieuwe vorm van fitness is de afgelopen jaren explosief gestegen. Ben je geïnteresseerd om bijvoorbeeld crossfit in Roosendaal te beoefenen? In dit artikel wordt er het een en ander over verteld.

Wat is crossfit nu eigenlijk precies?

Crossfit is een methode van training die allerlei andere trainingsvormen met elkaar combineert. Zo komen onder andere gewichtheffen en atletiek terug in een trainingsvorm. Dat niet alleen. Deze oefeningen volgen elkaar in een rap tempo elkaar op en daarnaast is het ook erg gevarieerd. Dat is precies wat voor de meeste mensen dan ook zo leuk maakt.

Hoe is crossfit ontstaan?

Crossfit is officieel ontstaan in het jaar 2000. Een personal trainer genaamd Greg Glassman had nogal wat aparte trainingsmethoden voor zijn klanten. Hij werd daarvoor ook bij meerdere sportscholen de laan uitgestuurd. Vervolgens is hij wat onderzoek gaan doen op het internet naar fitness. Hij gebruikte hiervoor bewegingen die bij hem voornamelijk bekend waren. Dit waren  voor hem gewichtheffen en turnen en vervolgens bij hij die te combineren. Het combineren van deze verschillende oefeningen zorgde voor diversiteit in de training en maakte vervolgens het crossfit dan ook zo uniek. Hij creëerde zogenaamde crossfit boxes en deze werden immens populair. Vervolgens is deze manier van sporten de gehele wereld over gegaan.

Begeleiding is belangrijk!

Uiteraard is voor het iedereen mogelijk om aan crossfit te doen. Het is hierbij alleen wel ontzettend belangrijk dat dit onder begeleiding gedaan wordt. Vooral in het beginstadium. Jij kent namelijk op dat moment je lichaam nog niet zo goed en crossfit is een zeer intensieve sport. Dit kan ervoor zorgen dat je in het begin snel overbelast raakt en bepaalde blessures krijgt. Een personal trainer kan hierbij helpen omdat zij precies weten welke belasting je aankan op het moment dat je net bent begonnen met crossfit. Daarnaast is ook het mentale aspect belangrijk. Doordat de oefening zeer intensief zijn kan deze begeleider je ook pushen door te blijven gaan. Wanneer dit alleen gedaan wordt is het vele malen gemakkelijk om voortijdig op te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.