Celzouten kopen om uw lijf te laten helen

Celzouten kopen doen veel mensen omdat het helpt het lijf te laten helen. Dat hoeft niet alleen ‘normale’ kwaaltjes zijn die iedereen wel eens regelmatig heeft. Maar ook kunnen celzouten van dr Schüssler u ook prima van dienst zijn met bij acute situaties en chronische aandoeningen.

Waarom celzouten kopen?

Celzouten – ook wel Schüsslerzouten genoemd – zijn natuurlijke mineralen die u al vanaf uw geboorte in uw lichaam heeft. Het lichaam verbruikt deze zouten. Nieuwe voorraad maakt uw lichaam niet zelf aan, maar haalt het uit de voeding die u neemt.

Maar het kan voorkomen dat de voorraad opraakt. Bijvoorbeeld omdat u een eenzijdig dieet aan het volgen bent. Maar ook bepaalde levensstijlen kunnen ervoor zorgen dat de voorraad celzouten niet goed aangevuld wordt. Dit kan gezondheidsgevolgen opleveren als een tragere stofwisseling in de cellen. Bij sommige mensen blijft de stofwisseling zelfs uit.

Als het dus niet lukt om alle benodigde Schüsslerzouten uit voeding te halen, kunt u dus celzouten kopen.

12 verschillende celzouten

De celzouten van dr. Schüssler zijn er in 12 verschillende soorten. Iedere soort kan u helpen bij een andere soort klacht. Zo zijn er zouten die u helpen van uw hoofdpijn af te komen, u helpen wanneer u kampt met slaapproblemen of de zogeheten cravings.

Heeft u zo bijvoorbeeld last van hoofdpijn achter in uw voorhoofd? Dan kunt u celzouten 10 en 11 kopen om u te helpen. Bent u vaak slaperig overdag? Dan zijn de celzouten 5 juist weer heel goed voor u.

Maar kan het u helpen wanneer u erg last heeft van spierpijn, stress of verkramping. Maar u kunt met celzouten ook uw lichaam ontgiften en ontslakken via de lever en darmen. Of wanneer u al een tijd weinig energie heeft in uw lichaam. Ook als u juist een goede levensstijl erop na houdt.

Tevens zijn de zouten ook goed voor de stevigheid van uw botten. Kortom: er zijn talloze redenen waarom en waarvoor u de Schüssler celzouten kunt gebruiken.

Welke zouten zijn er te koop?

Celzouten zijn er in de vorm van tabletjes, waarbij de zouten worden opgenomen in het slijmvlies in de mond. Maar ook kan het opgenomen worden via de huid. Daarvoor zijn er verschillende Schüssler celzout huidverzorgingsproducten die u kunt kopen. Denk aan crèmes en lotions.

De geschiedenis van Schüssler celzouten

Voor de geschiedenis van de celzouten gaan we even terug in de tijd, naar het jaar 1873. Dr. Schüssler is een biochemicus en doet onderzoek naar natuurlijke geneesmiddelen. De biochemicus ontdekt maar liefst 12 minerale zouten, die vervolgens naar hem zijn vernoemd. Volgens Schüssler zijn de celzouten belangrijk voor de werking van het menselijk lichaam. En zoals gezegd: ieder soort zout heeft een andere werking passend bij andere klachten.

Celzouten kopen? Vraag eerst medische professionals

Celzouten zijn puur uit zelfzorg. Gebruikt u medicatie of heeft u aanzienlijke medische klachten? Roep dan eerst een medische professional erbij voor advies. Het gebruik van de zouten is niet geheel zonder bijwerkingen. Zeker wanneer u de zouten gebruikt op alcoholbasis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.