5 Tips voor afvallen waar je niet aan denkt

De meeste tips die je leest over afvallen zijn allemaal hetzelfde; meer bewegen en minder eten. Dat weet je nu onderhand wel na het 50 keer gelezen te hebben. Er zijn echter ook manieren waar je niet aan denkt. Afvallen is heel breed en elk beetje helpt op je pad naar een gezond en slank lichaam. Op websites zoals deze lees je er meer over. De volgende punten denk je waarschijnlijk niet aan als je aan het afvallen bent.

Dans je graag?

Een vermakelijke en leuke manier om af te vallen is dansen. Het is mogelijk om veel calorieeën te verbranden met dansen. Je lichaam is continu in beweging tijdens het dansen met af en toe een kleine rustpauze. Het komt veel overeen met interval training. Dansen is praktisch op alle locaties mogelijk. Je kan met een uur dansen zo’n 300 calorieën verbranden.

Neem de trap

Wanneer de kans zich voordoet verkies deze de trap boven de roltrappen en de lift. Het is gemakkelijker om de lift of roltrap te nemen maar je verbrandt er geen extra calorieën mee. Dat is uiteindelijk wat je wilt tijdens het afvallen; meer calorieën verbruiken. Je kunt veel meer energie verbranden door de trap te kiezen. Dit is simpel in te passen in je levensstijl.

Plan en bereid voor

Het is slim en verstandig om alle maaltijden die je eet vooraf te bereiden. De maaltijden uitmeten wordt door dit te doen minder moeilijk waardoor je precies weet wat je eet. Je weet hoeveel je eet en wat er inzit. Hoeveel je binnenkrijgt met de voorbereide maaltijd weet je dan exact. Je vermijdt hiermee ook dat je ongezonde voedingsmiddelen pakt terwijl je dit eigenlijk niet wilt.

Rust zoveel mogelijk

Wanneer je wilt afvallen is rust nemen nodig. Vooral tijdens het afvallen is het belangrijk. Zonder meer dan voldoende rust kan het lichaam niet leven. Het is belangrijk om ten minste 8 uur per dag te slapen. Om te herstellen en het lichaam klaar te maken voor de volgende dag heeft je lichaam dit aantal uren nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.