Volume verlies opvangen na afvallen

Gezond leven, afvallen en veel sporten zorgt voor een mooi figuur, maar heeft als neveneffect dat het voor kan komen dat in het gelaat teveel volume wegvalt waardoor men een ouder uiterlijk krijgt.

Snel veel afvallen

Door snel veel af te vallen kan het voorkomen dat er volume verlies optreedt in het gezicht. Hierdoor gaat de huid in het gezicht iets hangen omdat het niet voldoende steun meer heeft. Vooral bij personen die al iets ouder zijn kan dit blijvend zijn omdat de huid niet voldoende elasticiteit heeft om weer strak te trekken. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een tijdelijke filler om weer volume te creëren en een lift van het gelaat te veroorzaken.

Werkwijze terugbrengen volume met een filler

Bij het wegzakken van volume na het snel afvallen wordt vaak een filler op de jukbeenderen geplaatst waardoor niet alleen op die plaats volume terug komt, maar ook de rest van de „hangende huid” weer mooi strak komt te staan.
Tevens vindt vaak volume verlies na afvallen plaats op de kaaklijn, hier is eenvoudig een filler te plaatsen die zorgt dat de kaaklijn weer strak komt te staan en tevens de omliggende huidplooien weer mooi strak trekt.

Donkere kringen onder de ogen door afvallen.

Snel afvallen gaat vaak gepaard met minder voeding innemen waarbij soms essentiële voedingstoffen niet voldoende ingenomen worden. Hierdoor kan men een vermoeide uitstraling krijgen omdat men donkere kringen onder de ogen krijgt. Soms gaat dit gepaard met volumeverlies, maar soms is het alleen een kleurverschil dat op kan treden. Ook dit is op te lossen door het plaatsen van een filler onder de ogen. Hierbij maskeert de filler de donkere kringen onder de ogen en brengt waar nodig extra volume aan. Meer informatie, hoe de behandeling precies verloopt, is te vinden in op deze pagina over de behandeling van donkere kringen onder de ogen.

Fillerbehandelingen zijn van tijdelijke aard

Hoewel een fillerbehandeling niet permanent is, heeft men zelf toch enige invloed op de levensduur van de filler. Om verder te zorgen dat er geen volumere verlies optreedt d.m.v. huisveroudering is het raadzaam een goede creme te gebruiken en niet teveel in direct zonlicht te zitten. De pagina van gezondheidsnet heeft een duidelijk artikel over hoe huidveroudering tegen te gaan in de zon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.