Vegetarisch eten met de feestdagen

Veel mensen eten tijdens de feestdagen kip, kalkoen, wild zwijn of een geschoten haas. Dit beeld wordt dan ook veel geschept in de media en staat op iedere folder van elke willekeurige supermarkt. Toch zijn er ook overheerlijke vegetarische recepten waarmee je de kerstdagen tot een feest kunt doen promoveren. Dit is niet alleen voor vegetariërs zo, maar ook voor mensen die eens wat anders willen dan een gourmetschotel of een kalkoen. In dit artikel bekijken we dan ook een aantal recepten waarmee je het kerstdiner gezellig kunt aankleden. Natuurlijk hoef je niet het hele diner vegetarisch te eten, je kunt er ook voor kiezen om alleen het voorgerecht vegetarisch te doen of alleen het hoofdgerecht.

Zomaar een paar voorbeelden van lekkere vegetarische gerechten

Denk als vegetarisch gerecht bijvoorbeeld is eens aan de ragout van paddenstoelen. Zorg dat je genoeg (grote) paddenstoelen hebt voor dit recept. Grote paddenstoelen zijn namelijk veel krachtiger van smaak en hebben een fijnere structuur. Snijd deze paddenstoelen in vier delen (kwarten) en fruit de paddenstoelen met een lekkere sjalot. Doe dit ongeveer twee minuten en voeg daarna de melange van paddenstoelen en champignons toe aan het geheel. Deze zullen nu slinken omdat het vocht er uit zal trekken. Voeg een beetje bloem toe om het geheel wat op te doen dikken en schenk er vervolgens een scheutje slagroom bij. Blijf vervolgens roeren tot de bloem helemaal opgenomen is (belangrijk voor de uitstraling). Voeg vervolgens wat water en een bouillonblokje toe om de smaak intenser te maken. Laat het vervolgens op laag vuur staan en roer af en toe. Breng vervolgens de ragout op smaak met wat kruiden en peper en zout. Heerlijk op een brusquetta of een pastijtje!

Geniet er van als voorgerecht, of voor tweede kerstdag als hoofdgerecht. Volg voor meer vegetarische recepten de website de komende dagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.