Paleo ontbijt

Ontbijten is nooit een van mijn hobby’s geweest, maar ik heb er wel altijd het belang van in gezien. Met een lege maag starten voelde voor mij als een auto willen laten rijden zonder benzine! Ook al at ik niet met heel veel plezier, een boterham en een bakje thee in de ochtend hoorde er toch altijd wel bij. Met een bodempje kon ik in ieder geval goed van start!

Veel mensen slaan het eten ‘s ochtends echter liever over of drinken een flesje zuivel onderweg in de auto of de trein. Anderen gebruiken dit moment van de dag als excuus om eens een flinke bak suikerrijke muesli weg te werken.

Wat is nu een goed Paleo ontbijt? Wat mag je eten en wat liever niet? Allereerst is het belangrijkste om te weten dat je gewoon moet ontbijten. Het is natuurlijk geen verplichting, maar wel heel erg verstandig om te doen. Je geeft je lichaam nieuwe energie én met een goed Paleo ontbijt zit je de eerstkomende uren helemaal vol, waardoor je minder snel naar eten zult grijpen!

Een typisch Paleo ontbijt

Vergeet dus de cruesli, muesli en andere ontbijtgranen. Zoals ik zelf heb ervaren is een Paleo ontbijt bestaande uit eieren en vlees erg lekker en voedzaam. Bovendien kun je zelf variëren. Gekookt eitje? Prima! Liever een gebakken ei met bacon? Ook een goed Paleo ontbijt! Ook fruit in de ochtend is een goede optie.

Een Paleo ontbijt van eieren en bacon levert veel benodigde eiwitten. En je voelt je vaak zo vol, dat je pas uren later weer behoefte hebt om te eten. Ideaal en lekker dus!

Afscheid van je boterham

Kun je geen afscheid nemen van je boterham met jam? Misschien is het goed om te weten dat deze op het oog onschuldige boterham je een flinke stoot suiker, tarwe en gluten bezorgt en dat zowel je bloedsuikerspiegel als je spijsvertering hierdoor flink ontregeld kan worden. Tja, dan lijkt die boterham ineens niet zo onschuldig meer.

Een goed Paleo ontbijt geeft je maag de bodem die het nodig heeft. Ook ik voelde me een stuk beter toen ik overging op een Paleo ontbijt. Mijn gebakken eitje met bacon is inmiddels favoriet geworden en elke ochtend weer ben ik blij dat ik mag ontbijten 😉 En uiteraard voelt het goed om je dag met Paleo te beginnen, dus ontbijten wordt op deze manier eerder een feest dan een straf!

Leave a Reply

Your email address will not be published.